نوشیدنی ها و شربتها

طرز تهیه سکنجبین

طرز تهیه شربت سکنجبین

 مواد لازم:

شکر               3 کیلو

عرق نعنا          2 لیتر

یا نعناع           2 کیلو

سرکه             0.5 تا 1 پیمانه

گلاب              کمی

 طرز تهیه:

 ابتدا شکر را با آب به اندازه کافی می جوشانیم و صاف می کنیم. نعناع را پاک کرده و می شوییم. نعناع را 3 تا 4 دسته می کنیم و با نخ یا چوب می بندیم. سپس داخل شکر آب ریخته آنقدر بجوشانید تا به قوام آید. سرکه و گلاب را اضافه کرده بگذارید کمی بجوشد. هر گاه با کفگیر مایع را برداشته ریختیم مایع در لبه کفگیر نیم دایره جمع شود و وسطش شکاف بخورد، سکنجبین آماده است.

خواص سکنجبین :

هر غذایی در طب سنتی دارای یک یا چند مصلح می‌باشد . منظور از مصلح یعنی نوعی مادهٔ غذایی یا گیاهی دارویی که مصرف آن به همراه غذای مورد نظر، در اصلاح و تعدیل عوارض جانبی احتمالی آن غذا و جذب غذا و اثر گذاری غذا را در بدن و ارگانهای مربوطه مضاعف خواهد کرد . در تغذیه سنتی ایرانیان مصرف مصلحات به طور کامل مراعات می‌شده است و تقریباً غذایی و میوه‌های یافت نمی‌شود که بدون مصلحات مصرف شود . سکنجبین نیز از ان جمله است: برای تسکین عطش، بازکردن انسداد عروق، رفع سر درد، گرم، برای تقویت معده و کبد مفید است. اگر سرکه و عسل برابر باشد برای بیمارهای بلغمی، بازکردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تب های مزمن نافع است ولی اگر از سرکه و شکر سرخ برابر استفاده شود، مزه آن ترش خواهد بود و نوشابه مایل به سردی است و برای رفع صفرا، تب، بازکردن انسداد عروق، رفع تشنگی، ناراحتی های طحال، کبد و معده مصرف می شود.

  • اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورند، اشتها آور است.
  • اگر شیرین‌بیان را در آب سکنجبین و فراسیون یا با ماءالجبن بخورید برای قولنج که در اثر غلبه سردی است، مفید خواهد بود.
  • اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب‌های طولانی و مداوم است.
  • در درد کبد اگر با سرخی رنگ و امتلا بدن همرا باشد. علاجش زدن رگ باسلیق، دادن شیره کاسنی با سکنجبین بزوری، مالیدن صندل سفید با گلاب و کافور به ناحیه کبد و نوشاندن جو آب و سکنجبین و خوراندن نان با آبغوره است.
  • اسطوخودوس گیاهی است بی ضرر که همه می‌توانند از آن استفاده کنند . فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نست و باعث آشفتگی می‌شود . اینگونه اشخاص باید آنرا با سکنجبین یا کتیرا بخورند .
بیشتر بخوانید

طرز تهیه سرکه انگبین

خواص سرکه انگبین و نحوه مصرف آن

✅کاهش دهنده ی چربی خون

✅بازکننده عروق و ضد انسداد

✅مفید برای کبد و بیماری های کبدی از جمله کبد چرب

✅تحلیل برنده ی سنگ کیسه صفرا

✅درمان نفخ معده

✅مفید در درمان مشکلات گوارشی

✅مفید برای رفع عطش در فصل گرم

✅مفید برای افراد صفراوی مزاج

✅مفید برای افراد سودایی مزاج

✅مفید برای افراد دموی مزاج

✅در صورت کم کردن مقدار سرکه مفید برای افراد بلغمی مزاج

✅کم رنگ کننده و از بین برنده ی لکه های پوستی

✅تصفیه کننده ی خون

✅انرژی زا

✅کمک به سوخت وساز بدن

✅تقویت کننده ی هوش و حافظه

✅درمان کننده ی بسیاری از بیماری ها

✅روشن کننده ی رنگ پوست در افراد سوداوی مزاج

نحو ه ی درست کردن سرکه انگبین

مواد لازم

سرکه سیب یا انگور طبیعی 1 واحد

عسل 2 واحد

عرق نعناع 2 واحد

🔹طرز تهیه

ابتدا سرکه و عرق نعناع را مخلوط و روی حرارت قرار دهید تا یک جوش بخورد سپس شعله را کم کرده و عسل را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند سپس کف عسل را که روی ظرف می آید را با قاشق جمع کرده و دور بریزید ( زمان حرارت دیدن عسل کم باشد) در نهایت شعله را خاموش کنید.بعد از سرد شدن موادآن را ظرفی شیشه ای ریخته و در یخجال نگهداری کنید.

 🔹نحوه ی مصرف

به مقدار دلخواه از شیره ی سرکه انگبین را داخل لیوان ریخته و بقیه لیوان را آب بریزید سپس با هم مخلوط کرده و میل کنید.
🔴 نکته : منظور از واحد در اندازه گیری مقدار دلخواهی هست که شما انتخاب میکنید مثلا یک واحد یعنی یک قاشق یا یک لیوان یا یک لیتر و.....
🔴نکته دوم: بهتر است مقدار مصرف پانزده روز یا یک ماه درست شود تا از تغییر طعم سرکه انگبین در اثر نگهداری طولانی جلوگیری شود

بیشتر بخوانید

خواص آب زرشک طبیعی

خواص شگفت انگیز آب زرشک طبیعی

خواص درمانی

  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین ث
  • تصفیه کننده خون
  • تنظیم فشارخون
  • تنظیم قند خون
  • پایین آورنده چربی خون
  • پایین آورنده اوره
  • شستشوی کبد و کلیه
  • بهترین دوست کبد و پوست
  • روشن کننده پوست صورت
  • بهترین در درمان آفت دهان
  • مفید در درمان جوش صورت و بدن
  • بهبود گوارش و کوچک کننده شکم
  • مفید در درمان سنگ کیسه صفرا
  • رفع عطش(بهترین برای افرادی که بیش از اندازه به آب احساس نیاز می کنند )
  • بهترین جایگیزین برای قرص متفورمین

طرز تهیه و روش مصرف آب زرشک

مقدار ۲۵۰ گرم زرشک سیاه  را پس از تهیه و پاکسازی با آب سرد به صورت ملایم بشویید. سپس آنرا داخل ظرفی غیر فلزی با ۶ تا ۸ لیوان آب خیس کرده و پس از مدت ۲۴ ساعت مخلوط را داخل مخلوط کن ریخته هم بزنید. مخلوط بدست آمده که حاصل خرد شدن کامل زرشک سیاه است را با استفاده از پارچه صاف کرده و به بطری های شیشه ای جهت نگهداری منتقل کنید.

بهتر است هر روز صبح ناشتا ترجیحاً قبل از طلوع آفتاب یک لیوان و شب موقع خواب نیز یک لیوان میل نمایید.

 نکات مهم

  • برای افرادی که مبتلا به سرفه های خشک هستند مضر است.
  • مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمی شود مقدار گقته شده در طول ۲۴ ساعت کافی می باشد.

روش دوم برای طرز تهیه آب زرشک طبیعی :

• زرشک ها را کاملا تمیز با آب سرد شسته و در آبکش غیر فلزی بریزید. در قابلمه ای مناسب آب را بجوشانید سپس زرشک ها را درون آب جوش بریزید و حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را بگذارید.

• بعد از ده دقیقه حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید محتویات قابلمه مقداری سرد و خنک شوند. سپس می توانید زرشک را درون آبکش غیر فلزی ریخته و زرشک ها را با دست بمالید تا کاملا آب زرشک از آن ها خارج شود و تفاله اش فقط باقی بماند.

• دقت نمایید که آب زرشک بدست آمده باید کاملا صاف و بدون تفاله باشد و آن را دورن بطری شیشه ای در بسته، در یخچال می توانید نگهداری کنید.

• آب زرشک که تهیه کردید غلیظ است و برای استفاده می توانید مقداری آب به آن اضافه کرده و سپس نوش جان بفرمایید.

نکات مهم در تهیه آب زرشک طبیعی :

⇐ طرز تهیه آب زرشک طبیعی مستلزم زرشک مرغوب و مخصوص این کار است. زرشکی که آب آن را تهیه می کنند زرشک کوهی یا زرک می باشد که با زرشک پلویی متفاوت است.

⇐ زرشک کوهی دارای هسته و دانه است و مزه ترشی دارد اما زرشک پلویی بی دانه و شیرین مزه است. زرشک کوهی نیز انواع رنگ های مختلفی مانند صورتی، ارغوانی، سیاه و زرد، دارند که هر کدام از این ها نیز طعم و خواص مختلفی دارند.

⇐ معمولا برای تهیه آب زرشک از نوع سیاه و صورتی و یا ارغوانی آن استفاده می کنند که خواص فوق العاده ای دارند.

در روش دوم طرز تهیه آب زرشک نباید از همان ابتدا زرشک و آب را بر روی حرارت بگذارید چراکه باعث نفوذ تلخی دانه های زرشک به آب زرشک بدست آمده خواهند شد و مزه و رنگ آب زرشک را تغییر می دهند. اگر آب زرشک ترش بود می توانید مقداری نمک و یا شکر بسته به ذائقه خود به آب زرشک اضافه کنید. برای مشاهده طرز تهیه سایر نوشیدنی ها کلیک کنید.

بیشتر بخوانید

شربت سکنجبین و خیار

 

 

 

تهیه این شربت که یکی از معروف ترین و پرخاصیت ترین نوشیدنی ها در طب سنتی ایران است علاوه بر آنکه موجب افزایش نشاط شما می شود تاثیرات درمانی و شفابخشی زیادی دارد.اگر تصمیم دارید از شربت سکنجبینو خیار برای یک مهمانی دوستانه در عصر یکی از روزهای گرم تابستان استفاده کنید؛ می توانید، عرق نعناع وگلاب نیز به آن اضافه کنید .

خواص:
 
در تغذیه سنتی ایرانیان مصرف مصلحات به طور کامل مراعات می‌شده است و تقریباً غذایی و میوه‌های یافت نمی‌شود که بدون مصلحات مصرف شود . سکنجبین نیز از ان جمله است: برای تسکین عطش، بازکردن انسداد عروق، رفع سر درد، گرم، برای تقویت معده و کبد مفید است. اگر سرکه و عسل برابر باشد برای بیمارهای بلغمی، بازکردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تب های مزمن نافع است ولی اگر از سرکه و شکر سرخ برابر استفاده شود، مزه آن ترش خواهد بود و نوشابه مایل به سردی است و برای رفع صفرا، تب، بازکردن انسداد عروق، رفع تشنگی، ناراحتی های طحال، کبد و معده مصرف می شود. 
 
مواد لازم برای یک نفر :
خیار 2 عدد
لیموترش یک عدد
سکنجبین یا عسل نصف فنجان
عرق نعنا یا گلاب نصف فنجان
 
طرز تهیه:
پیش از هرچیز لیمو ترش را پوست بگیرید و فیله آن را جدا کرده و همراه عرق نعناع درون پارچ مخلوط کن بریزید.پس از آن خیار را خوب شسته و آن را با پوست داخل پارچ اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط کنید. برای مخلوط کردن این مواد تنها کافی است با سرعت بالا به مدت یک دقیقه دستگاه را روشن کنید. توجه داشته باشید برای هر لیوان احتیاج به یک خیار متوسط دارید. بعد از مخلوط شدن این مواد، آنها را درون لیوان بریزید و متناسب با ذائقه خود و مهمان تان سکنجبین به لیوان ها اضافه کنید. می توانید با کم و زیاد کردن میزان سکنجبین یکشربت سکنجبین خیار شیرین یا کم شیرین تهیه کنید.بهترین روش برای تزیین این نوشیدنی خوش آب و رنگ آن است که پس از اضافه کردن چند قطعه یخ به داخل لیوان، 6 تا 7 برش نازک از یک خیار متوسط را درون آن بریزید و با یک برش نازک از لیموترش آن را تزیین کنید.روش دیگر آن است که از برگ های تازه نعناع برای تزیین استفاده کنید. در این حالت می توانید چند برگ از نعنای تازه را ساطوری کرده و آن را به شربت خیار و سکنجبین اضافه کنید و به جای برش لیمو یک برگ نعناع را روی لیوان قرار دهید.برای تهیه این شربت می توانید به جای سکنجبین از عسل نیز برای شیرین کردن طعم آن استفاده کنید.

 

نکات تکمیلی در مورد شربت سکنجبین و خیار

شربت سکنجبین و خیار جزو نوشیدنی - سایر نوشیدنی ها میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 5 دقیقه
شربت سکنجبین و خیار را می توانید در وعده میان وعده - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .

 

بیشتر بخوانید

شربت بهارنارنج

شربت بهارنارنج بهترین نوشیدنی خواب آور

خواص شربت بهارنارنج:

–بهار نارنج آرامش‌ بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است.
–سردردهای عصبی ومیگرنی را کاهش می ‌دهد.
–بهارنارنج در تقویت معده بسیار مؤثر است وتپش نامنظم قلب ، تشویش و اضطراب رااز بین می ‌برد.
–برای کنترل تشنج ها و حمله قلبی هم بهار نارنج را توصیه می ‌کنند.
–اگر مشکل کم‌خوابی یا بی‌خوابی دارید، حتماً پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج بنوشید.
–اشتها آور و ضد سرفه است.
–۱۰۰سی سی عرق بهار نارنج برابر است با یک قرص mg 5 دیازپام در۱۰۰ سی سی آب بصورت خوراکی .

مواد لازم جهت نوشیدنی خواب آور:
عرق بهارنارنج 2 پیمانه
شکر 5 پیمانه
آب 3 پیمانه
آبلیمو 1 قاشق سوپخوری

 طرز تهیه نوشیدنی خواب آور بهارنارنج: 

شکر, آب و عرق بهارنارنج را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد .
حدوداً ده دقیقه به قوام آمدن شربت مانده ، آبلیمو را اضافه کنید و اجازه دهید تا ده دقیقه بجوشد و
قوام آید(کمی رقیق تراز شربت مربا باشد)سپس از روی حرارت بردارید و بعد از سرد شدن سرو کنید. شربت بهار نارنج را بهتراست در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشود.

 

بیشتر بخوانید

شربت زعفران و لیموترش

 

مواد لازم:

عسل: ۱ قاشق غذاخوری

زعفران آب شده: به میزان لازم

آب لیموترش تازه: ۳ قاشق غذاخوری

آب: ۱ لیوان

روش تهیه:

عسل را در آب حل کرده، و سپس  زعفران دم شده و آب لیموترش تازه را نیز به آن اضافه می کنیم.

طبع غذا:گرم و تر

خواص :

 ضد افسردگی – تقویت سیستم دفاعی بدن – تقویت عمومی و تقویت امور جنسی - اشتهاآور -تسکین دردهای دوره قاعدگی

توجه:

برای خانم های باردار و افراد دارای اضافه وزن بعلت اشتهاآور بودن توصیه نمی شود

بیشتر بخوانید

شربت چهارتخم

مواد لازم:

عسل: ۱ قاشق غذاخوری

چهارتخم: ۱ قاشق مرباخوری

آب: ۱ لیوان

روش تهیه:

چهارتخم را شسته، عسل را با مقداری آب ولرم حل کرده، و سپس چهارتخم و عسل را  با ۱ لیوان آب مخلوط می کنیم.

طبع غذا:گرم و تر

خواص :

مقوی کبد و قلب ، ملیّن ، تقویت سیستم دفاعی بدن ، تنطیم کننده فشارخون ، لاغر کننده مفید ، تقویت کننده بدن ، همچنین برطرف كننده گلو درد ، سینه درد ، سرفه و سرما خوردگی است و برای باز كردن صدابسیار مفید است.

 

بیشتر بخوانید

خواص خاکشیر

خواص خاکشیر عبارتند از :

* خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.

* التیام دهنده زخم و جراحات است.

* جوشانده خاکشیر برای رفع اسهال‌های ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است.

* خاکشیر ادرار آور است.

* خاکشیر تب‌بُر است.

* برای دفع کرم مفید است.

* التهاب کلیه را برطرف می‌کند.

* سرخک و مخملک را دوا می‌کند.

* خاکشیر صدا را باز می‌کند.

* برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید.

* از گلها و برگهای گیاه می‌توان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.

* سنگ کلیه را دفع می‌کند. برای دفع سنگ کلیه می‌توان خارشتر، ‌خاکشیر و ترنجبین را با هم مخلوط کرده وصبح ناشتا خورد.

برای برطرف کردن جوشهای صورت که بعلت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می‌شود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آن را میل میل کنید تا جوشها از بین برود.

توجه:

بعضی از افراد هنگامیکه خاکشیر می‌‌خورند ممکن است سردرد بگیرند اینگونه اشخاص باید خاکشیر را با کتیرا بخورند.

نحوه مصرف:

می توانید آن را بشویید . سپس به همراه کمی شکر یا نبات در یک لیوان آب سرد بریزید و بخورید.

خواص خاکشیر

نروید بر زمین هرگز گیاهی

که ننوشته ست بر برگش دوایی (نظامی)

خاکشیر یا خاکشی یا شفترک یا خاکشور یا خاکژی گیاهی است از تیره صلیبیان به ارتفاع 20 سانتی‌متر الی یک متر که به طور خودرو در باغ‌ها و صحراها می‌روید. دارای برگ‌هایی با بریدگی زیاد و گل‌های زرد روشن از تیره شب‌بو می‌باشد. از نظر تنوع دو نوع دارد؛ یکی تلخ که دانه‌های آن ریز و رنگ‌هایش مایل به سرخی است و گونه دیگر شیرین که دانه‌های آن بزرگ‌تر بوده و رنگش سرخ تیره می‌باشد. هر دو نوع گیاه یاد شده در اغلب نواحی ایران مخصوصاً دامنه‌های جبال البرز و در بیابان‌ها رشد می‌کند.

خواص کلی و درمانی خاکشیر

1.زخم‌ها و جراحات را التیام می‌بخشد.

2.در رفع اسهال روده و خونی و از بین بردن ترشحات زنانه و آب آوردن نسوج می‌توان استفاده کرد.

3.دانه‌های خاکشیر اندکی ضدعفونی کننده، ضد کرم و تب بر هستند.

4.ملین و خنک کننده با آب سرد است.

5.بذر آن بر میزان شهوت و میل جنسی می‌افزاید و اشتها را باز می‌کند.

6.تنظیم کننده دستگاه گوارشی بوده و ابتلاء معده را به بیماری‌ها مرتفع می‌سازد.

7.خوردن آن سبب نیکویی رنگ و رخسار می‌گردد. در این صورت خاکشیر را با دو برابر وزن آن، شکر مخلوط کنید و تا ده روز بخورید.

8.گرفتگی ادرار را برطرف می‌سازد و فربه‌کننده است.

9.دل مالش و دل ضعفه را از بین می‌برد.

10.برای رفع بیماری‌های نقرس، ورم گوش و دستگاه تناسلی مفید است.

11.برای اسهال ساده کودکان شیرخوار اثر دارد.

12.به عنوان خنک کننده در امراض حصبه و آبله تجویز شده است.

13.اگر با شیر تازه خورده شود، بدن را چاق می‌کند.

14.خاکشیر را بکوبید، شب موقع خوابیدن، کف پا تا مچ را با آن ضماد نمایید، در تسکین و بهبود فشار خون اثر دارد.

15.روی ور‌م‌های سخت و سرطانی، پستان، چشم، نقرس و ورم گوش، ضماد نمایید.

16.از دانه‌های خاکشیر به عنوان پادزهر به نحو زیر می‌توان استفاده کرد؛

پنج گرم دانه را شسته و با گلاب یا آب خالص آن قدر بجوشانید تا شکفته شود و بعد آن را نیم‌گرم به مسموم بخورانید. به این صورت، قی آورده و ایجاد تهوع می‌نماید و این عمل را چند مرتبه تکرار کنید تا قی بند آید.

17.بزرگسالان معمولاً دانه خاکشیر را پس از پاک کردن و شستن کامل به مقدار 10 تا 20 گرم در آب خیسانده، صبح ناشتا با آب و عسل مخلوط و برای چند روز متوالی می‌نوشند.

18.برای رفع اسهال ساده کودکان شیرخوار می‌توان مقدار یک قاشق غذاخوری خاکشی پاک کرده را در ظرفی ریخته بر روی آتش ملایم به هم بزنند تا خاکشی بو داده شود و سپس کمی آب و عسل به آن افزوده هر نیم ساعت یک قاشق چای خوری از آن را به کودک بخورانند.

گفتنی است؛ در تدوین و نگارش مقاله حاضر، علاوه بر دانسته‌های شخصی از منافع موثق نیز سود جسته شده است.

فصل تابستان كه می‌رسد بازار مصرف خاكشیر و شربت آبلیمو هم داغ می‌شود. خاكشیر از زمان‌های گذشته كاربرد داشته است و بهترین كاربرد آن به خاطر خاصیت ضدعفونی‌كننده‌اش می‌باشد و برای ناراحتی‌های روده مثل اسهال یا حتی یبوست مفید است.

 این گیاه را به صورت خیس كرده استفاده می‌كنند و در موارد جراحات و تب‌های زیاد بسیار موثر است و همچنین بو داده آن اسهال‌های سخت را درمان می‌كند. .

خاكشیر التهاب كلیه را برطرف می‌كند. برای از بین بردن كهیر و التهابات پوستی از خاكشیر استفاده كنید.

خاكشیر دارای تعدادی اسید چرب مانند اسید لینوئیك، اسید لینولنیك، اسید اولئیك، اسید پالمتیك و اسید استئاریك است. این گیاه التیام‌دهنده زخم و جراحات است و جوشانده آن برای رفع اسهال‌های ساده مفید است.

 خاكشیر تب‌بر است، این گیاه همچنین ادرارآور است و التهاب كلیه را برطرف می‌كند. از دیگر خواص خاكشیر می‌توان به درمان سرخك و مخملك اشاره كرد.

 این گیاه نیز برای رفع گرفتگی صدا مفید بوده و كهیر و التهابات پوستی را از بین می‌برد. از گل‌ها و برگ‌های این گیاه می‌توان برای رفع بیماری ناشی از كمبود ویتامین C استفاده كرد.

 برای برطرف كردن جوش‌های صورت كه به علت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می‌شود باید جوشانده یك قاشق ترنجبین را با ۲ قاشق غذاخوری خاكشیر مخلوط كرده و هر روز صبح ناشتا به مدت ۲ هفته میل شود تا جوش‌ها از بین بروند.

بیشتر بخوانید

خواص تخم ریحان یا تخم شربتی

خواص درمانی تخم شربتی یا تخم ریحان

 
 
تخم شربتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته که علاوه بر رفع تشنگی برای متعادل نگه‌داشتن فشارخون و لا.غر شدن بسیار موثر است

 تخم شربتی گیاهی خودرو، یک ساله و شبیه به ریحان ولی با برگ‌ها و تخم‌های ریزتر است. ساقه‌های آن مربع شکل و گلش مایل به قرمز و صورتی است. این گیاه در اوایل بهار در کوهستان‌ها و بیابان‌ها می‌روید.

تخم این گیاه سیاه شفاف است و وقتی‌که در آب ریخته شود بلافاصله حالتی خمیری و لعاب‌دار در آب ایجاد می‌کند که بسیار لغزنده است و رنگش متمایل به رنگ خاکستری می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب مانند فالوده می‌شود.

تخم شربتی در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان کوهی است که به علت داشتن ترکیبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربتی خواص زیادی دارد و این‌گونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود.

نام‌های دیگر این گیاه: بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض می‌باشد.

 تخم شربتی لاغر می‌کند

استفاده از تخم شربتی در محلول آب یکی از بهترین مواد برای کم کردن وزن است. دانه‌های ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدت‌ها فرد را سیر نگه می‌دارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، می‌توان از تخم شربتی استفاده کرد.

تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در

عین حال آن‌هایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به

نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان‌ها می‌شود

 بیماری‌های تنفسی را با تخم شربتی برطرف کنید

این دانه های ریز سیاه رنگ دارای چند خاصیت است که در ادامه ذکر شده است.

* تخم شربتی برای درمان بیماری‌های تنفسی مفید است.

  • مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.

دیگر خواص تخم شربتی

* از تخم شربتی برای درمان ناراحتی‌های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده‌ها استفاده می‌شود.

* خلق و خوی فرد را خوب می‌کند، خستگی مفرط ذهنی، تنش‌های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف می‌کند.

* از روغنی که با خرد کردن تخم‌های شربت به دست می‌آید، برای درمان عفونت‌هایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده می‌شود.

* در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می‌شود.

* از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را برطرف می‌کند.

* در رفع عطش بسیار موثر است.

* مشکل دیگری که دامن‌گیر دنیا از جمله کشور ما شده فشار خون است که معمولاً بعد از خوردن غذا به ویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا می‌رود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاسته‌ای به تدریج قند موجود در خود را آزاد می‌کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.

  • تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آن‌هایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان‌ها می‌شود.

 خواص درمانی و روش مصرف

* عطش: مقداری از تخم شربتی را به شربتی که دوست دارید اضافه کنید و بعد از گذشت حداقل دو دقیقه بنوشید.

* تقویت قلب: تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.

* تقویت اعصاب: روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.

  • تنگی نفس، سرفه‌های خشک: یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.

 

منبع : تبیان

بیشتر بخوانید

شربت تخم ریحان و خاکشیر

روش تهیه شربت خاکشیر با تخم شربتی یا تخم ریحان

با نوشیدن این شربت خانگی علاوه بر رفع گرمازدگی، پوستی روشن و شفاف نیز خواهید داشت.

مواد لازم:

ليموي تازه: 4 عدد

تخم خاكشير: 4 قاشق غذاخوري

تخم ريحان يا تخم شربتي: 4 قاشق غذاخوري

شكر به مقدار لازم

آب يخ: 6 ليوان

طرز تهيه:

* ليموها را روي ميز يا كف دست فشار داده و بچرخانيد تا نرم شوند و آبگيري آن‌ها راحت‌تر صورت گيرد.سپس آب آن‌ها را بگيريد طوري كه پالپ‌هاي آن‌ها هم داخلش باشد.

* تخم شربتي و خاكشير را پاك كرده و درون آب بريزيد.

* آب ليمو و شكر را نيز به آن‌ها اضافه كرده و هم بزنيد حالا اجازه دهيد تخم شربتي‌ها توي آب خيس خورده و لعاب بياندازند.

* اگر دستگاه يخ پوره كن داريد مقداري يخ پوره كرده و به آن اضافه كنيد.

شربت خاکشیر با تخم شربتی یا تخم ریحان

خواص :

تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آن‌هایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان‌ها می‌شود

تخم شربتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته که علاوه بر رفع تشنگی و رفع مشکلات تنفسی برای متعادل نگه‌داشتن فشارخون و لاغر شدن بسیار موثر است.

استفاده از تخم شربتی در محلول آب یکی از بهترین مواد برای کم کردن وزن است. دانه‌های ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدت‌ها فرد را سیر نگه می‌دارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، می‌توان از تخم شربتی استفاده کرد.

خاكشير و تخم ريحان بهترين دارو براي روشن كردن رنگ رخساره و پوست صورت است. كساني كه پوستشان زياد جوش مي‌زند و يا دچار كهير مي‌شوند  بهتر است از اين نوشيدني زياد ميل كنند.

در طب سنتی از دانه های خاکشیر به عنوان درمان اسهال، ادرارآور، تب بر، رفع التهاب کلیه، دفع کرم و درمان آب آوردن انساج به صورت جوشاندهاستفاده می شده است. از قدیم در ایران خاکشیر را با آب سرد مخلوط و به عنوان ملین و خنکی مصرف می نموده اند.

 

بیشتر بخوانید