خواص روغن های گیاهی

خواص انواع روغن های گیاهی

خواص انواع روغن های گیاهی

روغن اسطوخودوس :گیاه همه کاره است، که  کاربرد  درمانی دارد.  عطر روغن این گیاه آرامش بخش و طراوت دهنده بدن است بیش از ۱۵۰  مواد ضد التهابی، ضد قارچ، ضد میکروبی، ضد اسپاسم، ضد افسردگی، ضد عفونی کننده، ضد باکتری، ضد درد، آرام بخش  دارد. باعث خواب خوب ،باعث ایجاد آرامش وخواب خوب میشود ، سردرد را تسکین می دهد ، روغن اسطو خودوس درمان موثر برای درمان عفونت های قارچی پوست و ناخن می شودهمچنین خارش پوست، زخم ، بریدگی، کبودی و یا سوختگی، و خطر ابتلا به زخم را تسکین می دهد ، باعث از بین بردن استرس ، موثر در درمان مشکلات تنفسی همچنین روغن اسطو خودوس  روغن  ضد درد، و همچنین خواص ضد التهابی  دارد  که می تواند به کاهش درد، تورم و التهاب کمک  کند. شما می توانید از آن برای درمان درد عضلات، درد ساق پا، درد مفاصل و حتی درد کمر استفاده کنید ، عطر شیرین روغن اسطوخودوس می تواند بوی بدن را از بین برده، و همچنین بوهای نامطبوع در آشپزخانه ، حمام، اتاق خواب و اتاق نشیمن  را از بین می برد  ،روغن اسطو خودوس  به عنوان دفع کننده طبیعی حشرات کار می کند  

روغن بادام تلخ : رفع لک و چین و چروک و خشکی پوست ، سفید کننده ونرم کننده پوست رفع سردرد ، رفع ترک دست و پا ، مالیدن دورچشم برای تقویت بینایی ، رفع خارش

روغن بادام شیرین : ضد حساسیت و خشکی پوست، ضد لک وروشن کننده پوست ، سفت کننده پوست مالیدن آن خواب آورو ضد بیخوابی است ، رفع  یبوست مالیدن بروی شکم ( مناسب کودکان)

روغن سیاه دانه : درمان گرفتگی های عضلانی بدن ، درمان سرفه های سرد ناشی از سرما، درد سینه و تنگی نفس خارج کردن جنین مرده و زنده و پرده های جنین ، درمان سیروز، آسیت و کبد چرب، درمان لک و پیس صورت، درمان گرفتگی های عضوی یا روده ها، دفع باد، رفع خال، زگیل، ترک پوست بدن، پیسی، پسوریازیس و اگزمای ترشح دار ( که باید با کمی سرکه مخلوط شود)، درمان فلج، درد سرد مفاصل، خواب رفتگی دست و پا و خستگی ها ی مزمن

، مالیدن ( و نیز خوردن) روغن مخلوط با روغن زیتون و کندر برای افزایش نیروی جنسی مفید است ،چکاندن روغن در بینی گرفتگی بینی را باز می کند و در فلج عصب صورتی موثر است ، جلوگیری از ریزش مو و شادابی پوست سر ومخصوص پوست های چرب، جهت ویتامینه کردن پوست، حاوی ویتامین E، از بین برنده جوش صورت

روغن بابونه : ضد التهابات پوستی، برطرف کننده زخم های جلدی، رفع اگزما، ضد آکنه و جوش غرور، ترمیم سوختگی،زیبایی پوست، مراقبت از مو، طلایی و بلوند کردن مو و ضد عفونی کننده پوست ، موثر برای پوست ها و صورت های سرد ، روغن بابونه مسکن دردهاى شقیقه که از سردى بوجود آمده باشد ، روغن بابونه دردهای عضلانی را تسکین مى ‏دهد مالیدن روغن بابونه بر بدن عرق ‏آور است وباعث لاغری موضعی میشودوبرای رفع درد رماتیسم و ساکت شدن درد مفید است .

 روغن بابونه را اگر در گوش بچکانید براى تسکین درد گوش بسیار نافع است، چند قطره از روغن بابونه را در بینى بریزید. براى رفع بى خوابى افراد پیر مؤثر است  مالیدن روغن بابونه بر عضو براى درمان لقوه و پیچیدگى عصب و ورم قسمت سفلاى بدن، مقعد، رکتوم و سفتى رحم و تسکین درد رماتیسم و نرم کردن ورمهاى سخت مفید است.

روغن گل محمدی : روغن گل محمدی باعث جوان شدن پوست ، باعث تولید منظم هورمونهای بدن میشود و آنها را متعادل نگه میدارد. از بهترین روغنها برای افزایش درخشندگی پوست و جوانی است. همچنین ایجاد احساس شادی کرده و به درمان سردرد کمک میکند و در درمان آسم، کم آبی بدن و برخی عفونتهای خاص دیگر نیز موثر است ،همچنین باعث تقویت لثه‌ها، ریشه موها، پوست، عضلات، روده‌ها، رگ‌های خونی، جلوگیری از ریزش موها و از بین رفتن دندان‌ها می‌شود، برای رفع گرفتگی سیستم تنفسی، گرفتگی روده‌ها و سایر اعضای بدن مفید است ، در ضمن ضد افسردگی میباشد.

روغن کتان : از بهترین داروهای طبیعی برای درمان کندی عملکرد دستگاه گوارش و درمان یبوست است، استفاده از روغن کتان به صورت موضعی و ماساژ بدن با این روغن در زنان موجب کاهش دردهای قاعدگی و همین‌طور کاهش علائم یائسگی در آنها می‌شود ، امگا3 موجود در روغن تخم کتان یکی از بهترین موادمغذی برای پیشگیری از پوکی استخوان در میانسالان و سالمندان است افراد مبتلا به التهاب و درد مفاصل به ویژه بیماران مبتلا به نقرس با ماساژ روغن کتان می‌توانند تا حد زیادی درد و التهاب مفاصل را تسکین دهند ،  ماساژ پوست سر و ریشه مو با روغن کتان می‌تواند بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به ریزش مو باشد تنها کافی است چند قطره از این روغن را روی پوست سر بریزید و با کمک بند دوم و سوم انگشتان دست به آرامی پوست، ریشه و ساقه موها را ماساژ دهید.

روغن بنفشه : رفع خشکی لب و سردرد ، رفع ترک دست و پا و خشکی دست و صورت فواید بسیار دارد ازجمله جلوگیری از ریزش مو، موخوره ، تقویت مو و رفع شوره سر ، پیشگیری از آفتاب سوختگی ، جلو گیری از سفیدی مو ، سفید کردن پوست صورت، برطرف کردن کک‌ومک صورت، نرم کردن مو، اگر در بینی ریخته شود سبب  ترمیم و تقویت مغز می‌شود، باعث زیادی عقل و قدرت درک می‌شود و برای سینوزیت، میگرن و سردرد بهترین درمان است.

روغن نارگیل : تقویت مو و ابرو ، مفید برای خشکی و ترک پوست آرنج ها و زانوها ضد عفونی کننده پوست ، اصلاح موهای زاید و نرمی و لطافت پوست ، مرطوب کننده پوست و لایه بردارو درخشان کننده پوست

روغن شترمرغ : رفع التهاب های پوستی و درد های مفصلی وعضلانی ، مرطوب کننده پوست و جوان کننده پوست ، ضد آفتاب طبیعی

روغن شاهدانه : این روغن صورت را پر تر می نماید ، خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش می دهد و فعالیت مهمترین آنتی اکسیدان ها را در این ناحیه افزایش می دهد ، به همین ترتیب نیز زیبای پوست را تامین می نماید. افراد با پوست چرب و منافذ گرفته و آلوده که از این روغن استفاده کرده اند ، به معجزه ی آن قسم می خورند . زیرا این روغن بدون افزایش چربی و ایجاد مشکل ، پوست را مرطوب و زیبا نگه می دارد ، نرم کننده مووپوست است ،پوست خسته و خشک را پر تر نشان می دهد ، این روغن پوست را بازسازی می کند و ظاهری جوان به پوست می بخشد و رطوبت طولانی مدت به پوست می دهد.

روغن انار : جهت افتادگی پلک ، سفت کردن اندام بدن ، سفت کردن پوست صورت های شل ، تنگ کننده واژن ، گرم کننده مزاج جنسی بانوان

روغن رازیانه : روشن کننده پوست ، رفع موهای رائد ، آرام بخش ، تنطیم کننده هورمون های زنانه و تنظیم عادات ماهانه، دفع سموم بدن ، رفع چین و چروک و جوان کننده پوست و رفع کبودی پوست

جهت سفارش هر کدام از این روغن ها به قسمت سفارشات مراجعه گردد

بیشتر بخوانید

روغن بابونه

خواص روغن بابونه

روغن بابونه مسکن دردهاى شقیقه که از سردى بوجود آمده باشد،
روغن بابونه دردها را تسکین مى ‏دهد
مالیدن روغن بابونه بر بدن بخصوص با عاقرقرحا عرق ‏آور است.۱

خواص روغن بابونه

 – کسانى که مبتلا به رماتیسم یا نورآلژى درد اعصاب هستند و از آن رنج مى ‏کشند اگر روغن بابونه را به جاهاى دردناک بدن خود بمالند درد آنها آرام خواهد شد.

روغن بابونه زمانی که درد رماتیسم در ناحیه‏اى از بدن شروع مى‏شود با این روغن دست خود را آغشته کنید و محکم به آن بمالید و مالش دهید درد فورا ساکت خواهد شد.

– روغن بابونه را اگر در گوش بچکانید براى تسکین درد گوش بسیار نافع است.
– چند قطره از روغن بابونه را در بینى بریزید. براى رفع بى خوابى افراد پیر مؤثر است.
– مالیدن روغن بابونه بر عضو براى درمان لقوه و پیچیدگى عصب و ورم قسمت سفلاى بدن، مقعد، رکتوم و سفتى رحم و تسکین درد رماتیسم و نرم کردن ورمهاى سخت مفید است.

بیشتر بخوانید

روغن کتان

خواص روغن کتان 

نتیجه تصویری برای روغن کتان

▪ مصرف موضعی این روغن ناراحتی های پوستی مانند آکنه، اگزما و آفتاب سوختگی را رفع می کند.

▪ مصرف روغن آن کلسترول را کاهش می دهد و در نتیجه خطر بروز بیماری قلبی را نیز کاهش می دهد.

▪ این روغن برای افرادی که از درد قفسه سینه و فشار خون بالا رنج می برند، مفید است.

▪ افراد مسن با مصرف این روغن می توانند عملکرد ذهنی خود را تقویت کنند.

▪ طبق تحقیقات روغن دانه کتان در درمان بیماری ام اس موثر است.

▪ مصرف این روغن دردهای مکرر، ناگهانی و شدید مفاصل و ورم در بیماران مبتلابه نقرس را کاهش می دهد.

▪ سرطان سینه و روده در افرادی که به طور منظم دانه کتان مصرف می کنند کمتر مشاهده شده است.

مصرف روغن دانه کتان می تواند باعث کاهش وزن شود.

● دانه کتان؛ منبع غنی امگا ۳

گیاه کتان، حاوی روغنی است که یکی از غنی ترین منابع امگا۳ می باشد. به گزارش «Ask.com» این دانه که قابل خوردن است در رنگ های قهوه ای و زرد یافت می شود.

● خواص دانه کتان

▪ دانه کتان برای رفع یبوست و اختلال در عملکرد روده بر اثر استفاده نادرست قرص های رونده مصرف می شود.

▪ دانه کتان قوه هاضمه را بهبود می بخشد، میزان قند خون را ثابت نگه می دارد، با تشکیل تومور مقابله می کند و سلامت قلبی عروقی را در پی دارد.

▪ این دانه ها که خاصیت ضدالتهابی دارد التهاب را در بیماری هایی مانند آسم، التهاب استخوان و مفصل، آرتریت روماتوئید، سردردهای میگرنی و پوکی استخوان کاهش می دهد.

▪ اسید چرب امگا۳ موجود در آن برای استخوان ها مفید است.

▪ دانه کتان با کاهش لخته شدن خون، بدن را در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند. با بیماری سرطان و دیابت نیز مقابله می کند.

▪ این دانه ها با محافظت از سلول های روده، مواد سرطان زا و رادیکال های آزاد، خطر بروز سرطان روده را کاهش می دهد.

▪ چربی اشباع نشده امگا۳ موجود در آن به کاهش فشار خون کمک و از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می کند.

▪ مصرف دانه کتان همراه با رژیم غذایی کم چرب، در کنترل سرطان پروستات در مردان موثر است.

▪ این دانه ها خاصیت انرژی زایی دارد و به هنگام استرس، به فرد آرامش می دهد.

بیشتر بخوانید

روغن زیتون

خواص روغن زیتون 

نتیجه تصویری برای روغن زیتون

روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود.

خواص روغن زیتون برای سلامتی بدن:

• روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌ کند.

• روغن زیتون مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی- عروقی می ‌شود.

• کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌ دهد، بدون اینکه که نوع خوب آن یعنی HDL کاهش پیدا کند.

• روغن زیتون از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌ کند.

• یکی دیگر از خواص روغن زیتون این است که مانع رسوب پلاک ‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ ها می ‌شود.

• روغن زیتون به علت دارا بودن چربی های غیر اشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود.

• تنظیم قند خون بدن از خواص روغن زیتون است.

•  روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها می باشد که این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش پر اکسیداسیون چربی ها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسیداتیو می شوند. در نتیجه بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کند و بدین طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان‌، خصوصاً سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود.

• به علت خاصیت آنتی اکسیدانی روغن زیتون، دیواره سرخرگ ها را از گزند رادیکال های آزاد محافظت کرده و چسبیدن LDL را به دیواره سرخرگ ها و همچنین ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

دیگر خواص درمانی روغن زیتون :

•     کاهش فشار خون بالا
•     درمان خون ‌ریزی لثه و تقویت لثه
•     تقویت حافظه
•    جلوگیری از سفید شدن مو
•     تسکین دردهای روماتیسمی

سایر خواص روغن زیتون

-  از جمله خواص روغن زیتون این است که اثر نرم کنندگی، ملین و صفرا دارد.

- روغن زیتون سنگ های صفراوی را دفع و یبوست های مزمن را درمان می‌کند، معالج قولنج‌های ناشی از ورم کلیه است.

- تسکین درد و سوزش سوختگی‌ها، درمان آفتاب زدگی و سرمازدگی، گزش حشرات، مار و عقرب  از دیگر خواص روغن زیتون است.

- پژوهشگران معتقدند مصرف روغن زیتون خطر سرطان سینه را در زنان کاهش می‌دهد.

تحقیق روی سلول‌های سرطان سینه در زنان نشان داد که اسید اولئیک روغن زیتون اثر ژن سرطان زای این بیماری را کاهش می‌دهد.

- پژوهشگران به زنان توصیه می‌کنند که در رژیم غذایی خود از زیتون و روغن آن استفاده کنند.

- همچنین روغن زیتون خاصیت نرم کردن عضلات و آرامبخشی درد استخوان را دارد.

-در مورد خواص روغن زیتون برای مو میتوان گفت که روغن زیتون به موها نرمی و لطافت خاصی می‌بخشد و باعث تقویت مو می‌شود.

- از بین بردن چین و چروک از جمله خواص روغن زیتون برای پوست است و باعث لطافت و نرمی و شادابی پوست صورت می شود.

- اجزای مغذی خاص در روغن زیتون می تواند دلیل تاثیر مثبت رژیم غذایی مدیترانه ای بر سلامت قلب باشد. این ترکیبات که تحت عنوان “فنل” نامیده می شوند اثر آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی و جلوگیری از تشکیل لخته در عروق دارند.

- مصرف غذاهای غنی از ترکیبات فنلی می تواند سلامت قلبی عروقی را بهبود بخشد و بر قلب نیز تاثیر حفاظت بخش دارد.

- روغن زیتون دارای سدیم ، ویتامین A و E و آهن است .

- زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشک است و روغن زیتون گرم و خشک است . برگ درخت زیتون نیز گرم و خشک می باشد .

- دم کرده برگ زیتون داروی خوبی برای پائین آوردن فشار خون است . بدین منظور باید ۲۰ عدد برگ زیتون را داخل ۳۰۰ گرم آب ریخته و آنرا بمدت ۱۵ دقیقه بجوشانید . سپس کمی قند بآن اضافه کرده و بمقدر یک فنجان دوبار در روز از آن بنوشید . بعد از دو هفته باید بمدت ۸ روز نوشیدن این دم کرده را قطع کنید و سپس ادامه دهید .

- دیگر خاصیت روغن زیتون کرم کش بودن آن است .

- رفع سرفه های خشک از دیگر خواص روغن زیتون است.

-  رفع خارش گزیدگی حشرات یکی دیگر از خواص روغن زیتون است که باید آن را به محل گزیدگی بمالید .

- بدن بچه هایی را که مبتلا به نرمی استخوان و کم خونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد.

- برای رفع پیوره لثه ، روغن زیتون را بر روی لثه بمالید .

- یکی دیگر از خواص روغن زیتون در برطرف کردن خراش و ترک پوست است، برای این منظور گلیسیرین و روغن زیتون را بمقدار مساوی با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید .

یکی دیگر از خواص روغن زیتون در برطرف کردن خراش و ترک پوست است

خواص دارویی روغن زیتون

- جوشانده برگ درخت زیتون برطرف کننده نقرس و رماتیسم است .

- برای سرباز کردن جوش ها و کورک ها زیتون را له کرده و روی جوش یا کورک بمالید .

- دم کرده برگ درخت زیتون تب بر است.

- دم کرده و جوشانده پوست درخت زیتون تب بر و درمان کننده مالاریا است .

- پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است.

- جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است.

- از جمله خواص روغن زیتون میتوان به درمان سستی، فلج و لقوه و تقویت نیروی جنسی اشاره کرد. برای تقویت نیروی جنسی باید ۸۰ گرم روغن زیتون را با ۱۴ گرم کندر و ۱۶ گرم سیاه دانه مخلوط کرده و بمدت سه روز از آن بخورید.

- همچنین ماساژ پوست با روغن زیتون، تعریق زیاد را کاهش داده، مژه و ابرو را تقویت می‌کند. این درحالی است که ماساژ پوست سر با روغن زیتون سبب تقویت پوست و مو گشته و شوره سر را برطرف می‌سازد و موهای سپید شده را سیاه می‌ کند و این یکی دیگر از صدها خواص روغن زیتون برای مو هست.

- چند قطره روغن زیتون سریعا خارش و سوزش چشم و پلک راتسکین داده و آبریزش چشم را برطرف ساخته و قوه بینایی را تقویت می‌کند.

- مخلوط مساوی روغن زیتون و گلیسیرین نیز نقش مفیدی در معالجه پوست پای ترک خورده، درمان شوره سر و ریزش مو، جلوگیری از سفیدی مو دارد.

- در سرطان‌های سینه، روده‌ بزرگ و راست روده کاملاً مشخص شده که نوع چربی مصرف شده، یکی از عوامل مهم در ایجاد این سرطان‌هاست و مقدار چربی تأثیر چندانی در بروز آنها ندارد.

مطالعات بر روی خواص روغن زیتون نشان داده که این ماده میزان آسیب‌های سرطانی را کاهش داده و تعداد تومورهای توسعه یافته را به شکل آشکاری ‌کاهش می دهد و این تومورها تهاجم کمتر و درمان پذیری بیشتری دارند.

این اثر مربوط به وجود اسید لینولئیک است که یک اسید چرب امگا ۶ می‌ باشد. این اسید چرب در تولید پروستاگلاندین‌هایی موثر است که از ایجاد و توسعه تومورها جلوگیری می کنند.

- از فواید روغن زیتون این است که مصرف آن به صورت منظم، هر دو فشار خون سیستولی و دیاستولی را کاهش می‌ دهد و مقدار دوز داروهای لازم برای کاهش فشارخون را در بیماران کم می‌ کند.

از جمله خواص روغن زیتون کاهش احساس درد است

ویژگی های روغن زیتون

روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز است زیرا در اثر حرارات خراب نمی شود.

دوام و مدت نگاهداری آن نسبت به روغن‌های دیگر بیشتر است و حتی می‌توان آن را فریز کرد.

 روغن زیتون برای هیچ کس مضر نیست و همه افراد می توانند از آن استفاده کنند فقط میوه تازه و یاقوتی آن معده راسست می کند و ممکن است تولید استفراغ کنند .

خواص روغن زیتون و التهاب روماتیسمی:

التهاب روماتیسمی از بیماری‌های عفونی مزمن است که در مفاصل ایجاد می‌ شود. عوامل عفونی، ژن‌ها، هورمون‌ها و رژیم غذایی در بروز آن نقش دارند. از خواص روغن زیتون این است  که مصرف منظم آن باعث تسکین علائم این بیماری می ‌شود.

افرادی که میزان کمی روغن زیتون مصرف می ‌کنند، ۵/۲ برابر افرادی که رژیم غذایی سرشار از این روغن را دارند به التهابات روماتیسمی مبتلا می ‌شوند. مکانیسم این عمل هنوز مشخص نشده است، ولی این اثر احتمالاً به آنتی اکسیدان‌های موجود در روغن زیتون مربوط می ‌شود.

خواص روغن زیتون برای دستگاه گوارش:

روغن زیتون، صفرا بر است و باعث تخلیه کیسه صفرا می‌ شود، به این ترتیب که انقباض کیسه صفرا و تولید نمک‌های صفراوی را در کبد تحریک کرده و در نتیجه دفع کلسترول را از طریق صفرا افزایش می‌ دهد و از ایجاد سنگ‌های صفراوی جلوگیری می ‌کند.

روغن زیتون به علت داشتن سیتواسترول‌ها مانع جذب کلسترول در روده کوچک می‌ شود و جذب عناصر معدنی مثل کلسیم، منیزیم و آهن را افزایش می‌‌ دهد.روغن زیتون ملین است و از یبوست جلوگیری می‌ کند.

همچنین از خواص روغن زیتون این است که انگل‌ها و کرم‌های روده را از بین می ‌برد.

فواید روغن زیتون برای کاهش احساس درد:

ماده‌ای به نام اوله آکانتال در روغن زیتون وجود دارد که اثری مشابه قرص‌های مسکن مانند ایبوپروفن در کاهش درد دارد. آنزیم‌ مخصوصی در بدن وجود دارد که سبب آغاز درد می ‌شود و ماده اوله آکانتال جلوی فعالیت این آنزیم را می ‌گیرد، در نتیجه فرآیند احساس درد متوقف می‌ شود. با مصرف روزانه ۵۰ گرم روغن زیتون، حدود ۹ میلی ‌گرم اوله آکانتال به بدن می ‌رسد، این مقدار یک دهم میزان داروی ایبوپروفنی است که برای کاهش درد یک فرد بزرگسال تجویز می‌ شود.

نتیجه تصویری برای روغن زیتون

روغن زیتون و چاقی:

در کشورهای غربی، چاقی مشکل بزرگ سلامت مردم است، زیرا میزان کالری دریافتی از طریق غذاهای مختلف افزایش یافته، ولی میزان فعالیت روز به روز کاهش می ‌یابد، در نتیجه چاقی اتفاق می ‌افتد.

روغن زیتون مانند سایر چربی‌ها، ۹ کیلو کالری انرژی دارد و به نظر می‌ رسد که مصرف آن باعث چاقی می ‌شود. ولی ثابت شده رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بیشتر از غذاهای کم چرب به کاهش وزن کمک می‌ کند.پس یکی دیگر از خواص روغن زیتون درمان چاقی می باشد. در واقع آنچه در بروز چاقی مؤثر است، نوع چربی مصرف شده است، نه مقدار چربی موجود در غذا.

از دیگر خواص روغن زیتون میتوان به کاهش کشش ماهیچه‌های حلقوی در پایین معده اشاره کرد که در حرکت توده غذا به سمت روده تأخیر ایجاد می‌ کند، در نتیجه محتویات معده به آهستگی و به تدریج وارد دوازده می ‌شود و احساس سیری مدت بیشتری طول می ‌کشد و با کاهش اشتها فرد می‌ تواند غذای کمتری مصرف کند.

خواص روغن زیتون و تغذیه نوزاد:

رشد نوزادانی که مادران آنها روغن زیتون مصرف می ‌کنند، از نظر قد و وزن و رفتارهای روان شناختی بهتر است. همچنین نوزاد برای جلوگیری از اکسیداسیون مواد در اثر ورود اکسیژن هوا، به ویتامین E نیاز دارد. اگر چه میزان این ویتامین در روغن زیتون زیاد نیست، ولی برای جلوگیری از اثرات اکسیداسیون کافی است.

روغن زیتون و پیری:

بسیاری از بیماری‌های دوران پیری مثل پوکی استخوان و آلزایمر تحت تأثیر رژیم غذایی قرار دارند.
یکی دیگر از هزاران خواص روغن زیتون این است که با کمک به جذب کلسیم، باعث رسوب آن در استخوان‌ها شده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌ کند.
روغن زیتون از بروز فراموشی و آلزایمر در افراد مسن جلوگیری می‌ کند، ولی مکانیسم عمل آن ناشناخته است. به نظر می ‌رسد اسیدهای چرب غیراشباع موجود در روغن زیتون می‌ تواند باعث حفظ ساختار غشای سلول‌های مغزی شوند.

 فرآیند پیر شدن در انسان با آسیب‌ تدریجی و تغییر ساختمان پوست همراه است. تغییرات پوست مثل ضخیم شدن و از دست دادن قابلیت ارتجاعی لایه‌های پوست، به علت تجمع کلاژن باعث می‌ شود که پوست در برابر عوامل خارجی مثل تشعشات خورشیدی که رادیکال‌های آزاد را ایجاد می‌ کنند حساس شده و روند پیری تسریع شود.

 مواد آنتی اکسیدان خصوصاً ویتامین E موجود در روغن زیتون از ایجاد رادیکال‌های آزاد و فرآیند اکسیداسیون در سلول‌های پوستی و ایجاد سرطان‌های پوست جلوگیری می‌ کند و کمک می ‌کند تا سلول‌های پوست انعطاف‌ پذیری خود را حفظ کرده و عوارض پیری دیرتر ظاهر شود.

بیشتر بخوانید

روغن کنجد

خواص روغن کنجد 

نتیجه تصویری برای روغن کنجد

 روغن کنجد در بین روغن‌های خوراکی به ملکه‌ی روغن‌ها مشهور است. دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانه‌های روغنی دیگر داراست اما با وجود این تولید آن بسیار کمتر از دانه‌های دیگر نظیر سویا، آفتابگردان و گلرنگ است.

روغن کنجد به عنوان یک روغن با قیمت و کیفیت بالا شناخته می‌شود. این روغن بیشترین مقاومت و ماندگاری را در بین روغن‌های خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد. نوع لیگنان و آنتی اکسیدان‌های طبیعی موجود در این روغن باعث بروز مقاومت بسیار بالا در برابر اکسیداسیون و خواص فیزیولوژیکی ارزشمند روغن کنجد شده است.

ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونه‌ای است که برای هر سه مصرف سرخ کردن، پخت و پز و سالاد قابل استفاده است.

خواص روغن کنجد

 * کاهش دهنده سطح کلسترول بد خون(LDL) و افزایش جذب کلسترول خوب(HDL)

* کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشار خون بالا

* جلوگیری از سرطان‌های سینه، پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش

* جلوگیری از تصلب شرایین و بسته شدن عروق

* جلوگیری از بروز سکته قلبی

* جلوگیری از بروز آب مروارید

* شفافیت و لطافت پوست به دلیل غنی بودن از ویتامین E

* مناسب برای سرخ کردن به دلیل مقاومت بالای حرارتی

* کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون

* جلوگیری از بیماری‌های مفصلی و آرتروز

* خواص آنتی اکسیدانی فوق‌العاده به دلیل وجود دو ماده شیمیایی sesamol و sesamin. آنتی اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزادی که به سلول‌ها آسیب می‌رسانند و به روند پیری سرعت می‌بخشند مقابله می‌کند.

* ویتامین E موجود در آن از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند.

خواص ذکر شده در مورد روغن کنجد بدین معنا نیست که شما آزادید هر چه قدر

که می‌خواهید از آن در طی یک روز استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که کالری همه‌ی روغن‌ها یکسان است؛ یعنی هر 5 گرم آن که معادل یک قاشق چای خوری می‌شود چیزی در حدود 45 کیلوکالری انرژی دارد

  * روغن کنجد تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می‌کند. این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک توصیه می‌شود.

 * مصرف مرتب آن اضطراب را کاهش می‌دهد، گردش خون را تقویت می‌کند، مانع اختلالات عصبی می‌شود و سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.

* مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می‌کند، دردهای مزمن و گرفتگی عضلات را کاهش می‌دهد.

* ویتامین E موجود در آن به رشد مو سرعت می‌بخشد.

* برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می‌برند مفید است.

* مصرف موضعی این روغن، پوست را نرم و لطیف می‌کند.

* خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد.

* غرغره کردن آن، باکتری‌ها، از جمله باکتری‌های سرماخوردگی از بین می‌برد.

* محافظ طبیعی در برابر اشعه‌ی فرابنفش به حساب می‌آید.

* مانع شوره‌ی سر می‌شود.

* از پوست در برابر کلر موجود در آب استخر محافظت می‌کند.

* ماساژ با روغن کنجد انعطاف پذیری مفاصل را زیاد می‌کند.

* بریدگی‌ها و جراحت‌های سطحی را درمان می‌کند.

* پوست صورت به خصوص اطراف بینی را سفت می‌کند و مانع بزرگ شدن منفذهای پوستی صورت می‌شود.

* از بروز آکنه جلوگیری می‌کند.

خواص شیمیایی

 ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد

روغن کنجد به گروه اسیدهای اولئیک – لینولئیک متعلق است. این روغن کمتر از 15 درصد اسید چرب اشباع دارد که بیشترین آن پالمیتیک و استئاریک و بیش از 85 درصد مجموع اسیدهای چرب آن غیراشباع است. اسید اولئیک و اسید لینولئیک بیش از 80 درصد کل اسیدهای چرب روغن کنجد را تشکیل می‌دهند.

برخلاف روغن‌های گیاهی دیگر در این گروه، درصد اسید اولئیک روغن کنجد حدود 45 درصد و اسید لینولئیک آن حدود 40 درصد از مجموع کل اسیدهای چرب آن می‌باشد.

 استرول ها(sterols)

روغن کنجد در مقایسه با سایر روغن‌های گیاهی، مواد غیرقابل صابونی(حدود 2 درصد) بیشتری دارد. مواد غیرقابل صابونی شامل استرول ها، تری ترپن‌ها و تری ترپن الکل‌ها، توکوفرول ها و لیگنان‌های کنجد می‌باشد. روغن کنجد یکی از منابع غنی استرول های گیاهی(فیتواسترول) می‌باشد. فیتواسترول ها یا استرول های گیاهی رقیب کلسترول در جذب هستند. بنابراین مصرف فیتواسترول موجب کاهش کلسترول خون و در نتیجه جلوگیری از حملات قلبی و عروقی می‌شود.

فیتواسترول ها و به طور خاص بتا سیتوسترول، از رشد سلول‌های سرطان کولون، سرطان پروستات و سرطان سینه نیز جلوگیری می‌کنند.

 توکوفرول ها(Tocopherols)

شهرت روغن کنجد به خاطر مقاومت در برابر اکسید شدن آن است. یکی از دلایل این مقاومت بیش از حد به خاطر وجود توکوفرول در این روغن است و میزان آن در روغن کنجد 1200 میلی گرم بر کیلوگرم است. گاما توکوفرول بیشترین میزان موجود در روغن کنجد را شامل می‌شود و پس از آن دلتا و آلفا هستند که حدود 5 درصد توکوفرول موجود در روغن را شامل می‌شوند. در بین اقسام مختلف ایزومرهای توکوفرول، گاما توکوفرول قوی‌ترین آنتی اکسیدان موجود در روغن‌ها می‌باشد.

روغن کنجد تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می کند. این روغن برای درمانسرفه،یبوست،آرتریت و پوست خشک توصیه میشود

این خاصیت آنتی اکسیدانی، ماندگاری این روغن را در برابر حرارت در مقایسه با روغن‌های دیگر بسیار افزایش داده است. مقاومت اکسیداتیو روغن کنجد در برابر حرارت 110 درجه سانتی‌گراد 17.5 ساعت می‌باشد که این روغن را در دسته روغن‌های با مقاومت بالا قرار می‌دهد. همچنین نقطه دود این روغن 226 درجه سانتی‌گراد می‌باشد. شایان ذکر است مقاومت حرارتی روغن‌های مخصوص سرخ کردنی در همین دما حداکثر 14 ساعت می‌باشد. لذا از این روغن می‌توان در مصارف سرخ کردنی عمیق با طیب خاطر استفاده نمود.

 نکته‌ی مهم

 خواص ذکر شده در مورد روغن کنجد بدین معنا نیست که شما آزادید هر چه قدر که می‌خواهید از آن در طی یک روز استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که کالری همه‌ی روغن‌ها یکسان است؛ یعنی هر 5 گرم آن که معادل یک قاشق چای خوری می‌شود چیزی در حدود 45 کیلوکالری انرژی دارد. پس مراقب باشید تا با مصرف بی رویه‌ی آن دچار اضافه وزن و در پی آن دچار مشکلات و بیماری‌های مختلف نشوید.

بیشتر بخوانید

کرم رازیانه

خواص کرم رازیانه

پاک کننده و ضد عفونی کننده

- حفظ خاصیت کشسانی پوست و جوان کردن آن

- آرامش بخش

- رفع چین و چروک از پوست های پیر

- از بین بردن کبودی پوست

- روشن کردن پوست های چرب

- شادابی و طراوت بخشیدن به چهره های خسته و گرفته

- کاهش تجمع آب در زیر پوست و در نتیجه جلوگیری از پف کردگی

- تحریک کننده غدد لنفاوی بدن برای دفع آب اضافی موجود در بافت ها.

- دفع سموم

- تاثیر بر فعالیت غدد بدن برالی ایجاد تعادل در تولید هورمون هایی خاص که برای حفظ انقباض عضلات، الاستیسیته ی پوست و بافت پیوندی اهمیت دارند.

 مواد لازم برای کرم رازیانه:

 

رازیانه 30 گرم

روغن زیتون 60 سی سی

گلاب 100 سی سی

موم سفید 50 گرم

 طرز تهیه:

رازیانه را در ظرف شیشه ای ریخته، روغن زیتون را به آن اضافه کنید. بگذارید به مدت سه روز بماند.

سپس آن را از صافی ریزی عبور دهید و باقی مانده گیاه را خوب فشار دهید. حالا گلاب را به آن افزوده و آن را داخل ظرف آب جوش قرار دهید تا گرم شود. موم را در ظرفی لعابی به طور جداگانه ذوب کنید (داغ کنید) و سپس از روی آتش بردارید و مخلوط گلاب را به تدریج و در حین هم زدن به آن بیفزایید. این عمل را تا زمانی که مخلوط به طور کامل سرد شود ادامه دهید.

بیشتر بخوانید

روغن آفتابگردان

روغن آفتابگردان روغنی است که از دانه‌های روغنی گل آفتابگردان استخراج می‌کنند. از این روغن برای مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

این روغن، یکی از روغن‌های رایجی است که برای سرخ کردن و پخت‌وپز مواد غذایی، کاربرد گسترده‌ای دارد. پس از آن که از دانهٔ آفتابگردان روغن گرفتند، کنجاله آن را برای خوراک دام مورد استفاده قرار می‌دهند.

امروزه دانه گل‌های آفتابگردان را تغییرات ژنتیکی داده‌اند و با استفاده از اصلاح نباتات،بذرهای مرغوب‌تر و در نتیجه، گل‌های بهتری تولید کرده‌اند که هم بارآوری بهتر داشته و هم در برابر بیماری‌ها و آفت‌های گیاهی مقاوم‌تر باشند.

روغن آفتابگردان حاوی اسیدهای چرب اشباع شده (۵ تا ۱۶ درصد) بوده و باقی اشباع نشده می‌باشد.

همچنین یکی از سالم‌ترین روغن‌های نباتی است. این روغن سرشار از ویتامینE ، اسید فولیک، ویتامینB ، آهن و روی بوده و در کاهش شدت دفعات گُر گرفتگی به زنان یائسه کمک کرده و از مشکلات بیماری قند می‌کاهد. این روغن به دلیل غنی بودن از اسیدهای چرب غیراشباع برای سلامتی مفید و در تثبیت کلسترول خون موثر است.

توصیه: روغن آفتابگردان سالم، رنگ زرد روشن و شفاف و طعم مطلوبی دارد و روغنی مناسب برای پخت و پز غذا و استفاده در سس‌های سالاد است.

بیشتر بخوانید

روغن تخم کتان

خواص درمانی روغن تخم کتان

روغن تخم کتان به دلیل داشتن موسیلاژ بالا یکی از بهترین داروهای طبیعی برای درمان کندی عملکرد دستگاه گوارش و درمان یبوست است.  علاوه بر مصرف خوراکی این روغن، ماساژ آن روی شکم و در حالتی که کف دست در جهت عقربه ساعت به روی عضلات شکم می‌چرخد موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و درمان یبوست می‌شود.

 استفاده از روغن کتان به صورت موضعی و ماساژ بدن با این روغن در زنان موجب کاهش دردهای قاعدگی و همین‌طور کاهش علائم یائسگی در آنها می‌شود.

  امگا3 موجود در روغن تخم کتان یکی از بهترین موادمغذی برای پیشگیری از پوکی استخوان در میانسالان و سالمندان است، بنابراین ماساژ بدن با این روغن از آغاز میانسالی به مردان و زنان توصیه می‌شود.

  افراد مبتلا به التهاب و درد مفاصل به ویژه بیماران مبتلا به نقرس با ماساژ روغن کتان می‌توانند تا حد زیادی درد و التهاب مفاصل را تسکین دهند.

 ماساژ پوست سر و ریشه مو با روغن کتان می‌تواند بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به ریزش مو باشد. تنها کافی است چند قطره از این روغن را روی پوست سر بریزید و با کمک بند دوم و سوم انگشتان دست به آرامی پوست، ریشه و ساقه موها را ماساژ دهید.   دقت کنید که استفاده از روغن زیاد برای ماساژ سر نه تنها موجب درمان نمی‌شود بلکه خود می‌تواند در دراز مدت موجب افزایش ریزش موها شود.

بیشتر بخوانید

روغن هسته انگور

خواص درمانی روغن انگور

در این مطلب قصد داریم در رابطه با هسته ی میوه ی انگور صحبت کنیم ، هسته ی این میوه سرشار از خاصیت های باورنکردنی است.

روغن هسته انگور جزو گران قیمت ترین روغن های موجود در قفسه فروشگاه های مواد غذایی است که تا یک سال پیش در کشور ما اصلا تولید نمی شد و تا سال گذشته ایران جزو واردکنندگان این روغن به صورت آماده و بسته بندی بود.

دانه های میوه انگور، كه زمانی پس از آب گیری میوه دور ریخته می شدند، در حال حاضر منبع تهیه مكمل های غذایی هستند. انگور، نخستین بار حوالی دریاچه خزر كشت می شد و مصرف آن به شكل غذا و نوشیدنی در سراسر كشورهای مدیترانه قبل از نگارش انجیل رواج یافت. یونانیان باستان معتقد بودند انگور دارای فواید فوق العاده ای برای سلامتی است.
تاكنون بیش ترین تحقیق درباره دانه انگور، در فرانسه به چاپ رسیده، با این حال دانه انگور همیشه در وهله دوم تجویز می شد. شركت های تولیدی پس از نایاب شدن پوست بادام زمینی به مصرف دانه انگور پناه بردند. بخش اعظم عصاره دانه انگور كه در آمریكا به فروش می رسد تولید یك شركت ایتالیایی به نام ایندنا است.
مواد موثر
روغنی كه از دانه انگور استخراج می شود حاوی تعدادی از اسیدهای چرب ضروری و مقدار قابل توجهی تركیبات ویتامین ‌E است. یك از جالب ترین مواد تشكیل دهنده دانه انگور را پلی فنل ها (كاتكین) تشكیل می دهند. این تاننی كه پروسیانیدین، لكو آنتو سیانین، پیكنو ژنول یا الیگو مریك پرو آنتوسیا نیدین(OPC) نیز خوانده می شوند جزو آنتی اكسیدان های قوی بشمار می روند. عصاره های تجارتی تهیه شده از دانه انگور حاوی فلاونوییدند و پوست و دانه انگور نیز حاوی تركیبی به نام مهار كننده 5- نوكلئوتیداز است كه به تازگی كشف شده است.

موارد مصرف
از روغن دانه انگور می توان در آشپزی و تهیه غذاها استفاده كرد. این روغن طعم نامطلوبی ندارد و تنها در حرارت بالا بخار می شود. به علاوه، از نظر اسید چرب امگا-6 نیز غنی است.

در اروپا از عصاره دانه انگور برای كمك به بهبود گردش خون استفاده می كنند.

این ماده از اكسیده شدن چربی های خون جلوگیری كرده، مانع از تجزیه پروتئین های موجود در ساختمان رگ ها توسط آنزیم ها می گردد. در آزمایش بر روی حیوانات، عصاره دانه انگور موجب كاهش نفوذ پذیری مویرگ ها شد و ممكن است بر انسان نیز اثرات مشابهی داشته باشد. مویرگ ها در اثر ابتلا به مرض قند یا دیگر بیماری ها شكننده می شوند. در چهار تحقیق كوچك، عصاره دانه انگور بیش از دارونما گردش خون را بهبود بخشید و در نتیجه بیماران درد، تورم، گرفتگی شبانه عضلات، بی حسی و سوزش كم تری احساس می كردند. هم چنین مطالعات نشان می دهند عصاره دانه انگور ممكن است زوال لكه زرد را كاهش داده، قوه بینایی را كه در اثر كار با كامپیوتر و تشعشع ضعیف می شود تقویت كند و نزدیك بینی را كاهش دهد. هر چند به انجام تحقیقات بیش تری در این زمینه نیاز است، اما نتایج فعلی امیدوار كننده است.

پلی فنل موجود در دانه انگور در لوله آزمایش مانع از رشد استرپتوكوك موتانس، باكتری عامل فساد دندان، می شود. این ماده هم چنین مانع از تبدیل ساكارز(قند معمولی) به گلوكان می گردد و شاید به همین دو دلیل دانه انگور در حفظ سلامت دندان موثر باشد. یكی دیگر از فواید بالقوه دانه انگور خاصیت ضدالتهابی آن است.



مقدار مصرف
معمولاً مقدار مصرف دانه انگور، برای حفظ سلامت عمومی،بین 50 تا 100 میلی گرم در روز است. برای اهداف درمانی، مصرف روزانه 150 تا 300 میلی گرم از آن پیشنهاد می شود.

موارد احتیاط
در مورد مصرف این گیاه به مورد احتیاطی خاصی اشاره نشده است.

همچنین:

روغن هسته انگور ترکیب های آنتی اکسیدانی و فنولی نسبتا بالاتری نسبت به سایر روغن ها دارد. ترکیب های آنتی اکسیدانی و فنولی در پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری ها از جمله ناراحتی های قلبی عروقی و سرطان ها نقش مهمی دارند و می توانند باعث کاهش تولید رادیکال های آزاد هم بشوند. از طرفی اسیدهای چرب امگا ۳، ۶ و ۹ بالاتری در این روغن وجود دارد بنابراین مصرف متعادل آن می تواند به ارتقای سطح سلامت کمک کند. هر چه این روغن تازه تر باشد، خواص سلامت بخش آن هم بیشتر خواهد بود.

می توانیم با جویدن هسته انگورهای مختلف، از تمام خواص روغن هسته انگور که به آنها اشاره کردید، بهره مند شویم؟

 بله، توصیه می شود هنگام مصرف انگورهای هسته دار، حتما هسته انگور را بجوید تا از خواص بی نظیر روغن موجود در این هسته بهره مند شوید. با این کار خواص بسیار بیشتری نسبت به مصرف روغن هسته انگور به بدنتان خواهد رسید.

این روغن که با جویدن هسته انار و انگور دریافت می شود، کاملا تازه است و ترکیب های آنتی اکسیدانی و فنولی آنها کاملا به بدن می رسد. وقتی که روغن ها کمی می مانند، شروع به اکسیده شدن می کنند و کمی خواص و ویتامین های خود را از دست می دهند. ضمن اینکه با جویدن هسته انگور همراه میوه، مقداری فیبر هم به بدن می رسد و این فیبر غذایی می تواند عاملی برای پیشگیری از ابتلا به یبوست، بیماری های قلبی عروقی و غیرفعال کردن رادیکال های آزاد در بدن هم باشد.


بیشتر بخوانید