دمنوش پونه

 

خواص دمنوش پونه

برگ ها و گل های پونه و همچنین ساقه های آن می توانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشند. این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز می باشد. 


از دم کردهٔ این گیاه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سردرد ها، مشکلات گوارشی، کم کردن تب خفیف، تسکین گلودرد و برای بهبود نفخ شکم، حالت تهوع، و بی خوابی استفاده می شود.

 پونه را به عنوان تحریک کننده تولید صفرا نیز می شناسند.

برای رفع سنگینی معده، نفخ و ناراحتی های کبدی توصیه می شود.
– آرامش بخش و مناسب برای رفع خستگی است.
– دم کرده پونه برای اسهال و ناراحتی های عصبی اختلالات گوارشی مفید و موثر است.
– برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.
– ضدعفونی کننده مجاری تنفسی است و مناسب برای درمان بیماری های ریوی از جمله تنگی تنفس، آسم و سرفه است.
– مؤثر در درمان سرماخوردگی است.

طرز تهیه:
یک قاشق غذاخوری پونه پودر شده را در یک قوری چینی با آب ۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید. در صورت تمایل به شیرین کردن آن از عسل یا نبات استفاده کنید.

 موارد منع مصرف:

–       مصرف پونه باعث ازدیاد تعریق در بدن می شود.
–      استفاده از آن در بعضی افراد باعث تشدید سردرد آنها می شود.